fallback

Илон, време е да пораснеш

Или как анализаторите си тръгнаха от обявяването на резултатите на Tesla ядосани и разочаровани

13:45 | 03.05.18 г. 6

"Извинете ме, следващият, следващият. Скучните въпроси не са готини“, заяви главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск на анализаторите в сряда след въпрос за капиталовите изисквания на компанията му.

В същия разговор производителят на автомобили тъкмо обяви най-лошата си загуба за тримесечие в историята си, пише CNBC.

Друг анализатор попита какъв процент от хората, които имат резервация за Tesla 3, са започнали да конфигурират опции за техните коли – важен индикатор за това каква печалба ще може да генерира Tesla от превозните средства.

“Тези въпроси са толкова сухи. Убиват ме“, коментира Мъск.

По време на следборсовата търговия Tesla загуби над 2 млрд. долара от своята пазарна капитализация до края на срещата с анализаторите.

Обявяването на резултатите ядоса анализаторите на автомобилната индустрия и Wall Street. Всички те искат да имат яснота относно парите, които харчи Tesla, и за неубедителните производствени цели на Model 3, които ще определят състоянието и рентабилността на най-популярния производител на електромобили в света.

"Тръгнах си от обявяването на резултатите много ядосана“, коментира Ребека Линдланд, анализатор в Kelley Blue Book.

"Илон, време е да пораснеш. Трябва да спреш да гледаш към бляскавите обекти и да влезеш в релси“, коментира тя. „Трябва да отговоряш на въпросите на анализаторите, въпросите на възрастни анализатори, а не на фенове, на анализатори на търговията на дребно“.

Като се изключат някои ефекти Tesla е загубила по 3,35 долара на акция. Приходите са нараснали до 3,41 млрд. долара от 2,7 млрд. долара година по-рано и надминаха прогнозата за 3,22 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:43 | 13.09.22 г.
fallback